Superlectors

Superlectors = superfamilia de lectors

Els Superlectors és una activitat d’animació lectora per a infants i joves que compta amb més de 25 anys de trajectòria a la Biblioteca Marian Colomé de Gavà, i que té un bon grapat d’experiències viscudes.

L’any 1995 es va llançar el projecte de formar una gran família lectora al voltant d’una superidea en què guanyàvem:

  • Superestones de diversió.
  • Creixement personal, lector, en coneixement i pensament.
  • Nous amics i amigues celebrant la Superfesta.
  • Vincle de la biblioteca amb la comunitat.

Així va néixer el 1r concurs de Superlectors que va comptar amb la participació de 50 agosarats lectors i lectores que van llegir la tremenda quantitat de 3.100 llibres. L’any 2000 es va batre el rècord de lectura amb 4.175 llibres llegits. Quina bona pila de llibres s’arribava a formar!

En aquests 25 anys hi han participat més de 1.700 nens i nenes, i s’han llegit més de 33.000 llibres.

El funcionament ha evolucionat des del primer plantejament. Com a concurs de lectura ha esdevingut un joc cooperatiu d’animació lectora. Dura dos mesos i en aquest temps els inscrits trien lectures, llegeixen... i ara també resolen proves i reptes que se’ls plantegen. Quan va començar havien d’omplir de gomets el seu carnet de lectura i ara, a més, participar en una dinàmica de joc. I sempre, per finalitzar, hem gaudit de la Superfesta amb convidats com la il·lustradora Mercè Arànega, el músic Miqui Giménez, l’entranyable Cargol Barbut, la companyia de teatre Els Comediants, etc.

I com ho viuen els participants? Cadascú a la seva manera i segons les seves necessitats... però sempre amb ganes i il·lusió. Molts d’ells guarden un record dolç de la seva participació en aquesta aventura lectora.

Tothom hi surt guanyant. I sabeu què? Qui s’inscriu als Superlectors és superlector i superlectora per sempre!